Kwalitatieve kunststof kozijnen en deuren herkennen? 6 tips

Kwalitatieve kunststof kozijnen en deuren herkennen? 6 tips

Bent u al bekend met de superieure kwaliteit van Belisol kunststof? Wij zijn er bijzonder trots op en geven u graag 6 tips om zelf kwalitatieve kunststof kozijnen en deuren te leren herkennen.

Vroeger werd kunststof weleens geassocieerd met vooroordelen: het werd vaak onterecht beschouwd als minder hoogwaardig, snel verslijtend, niet kleurvast, niet stabiel genoeg enzovoort. Gelukkig behoren die clichés tot het verleden.

Kunststof kozijnen op maat, zelfs met hout- of aluminium-look

Bij Belisol ontwerpt u kunststof kozijnen en deuren volledig naar uw eigen smaak en budget. Ons kunststof assortiment wordt continu uitgebreid, zodat u uw kozijnen en deuren compleet kunt personaliseren. Bekijk ons assortiment hier.

Wenst u dat het kunststof niet als zodanig herkenbaar is? Ook dat kan! Met houtlookfolie lijken uw kozijnen gemaakt van hout en sablé-folie geeft ze de uitstraling van aluminium. Kies voor de look die u verlangt en geniet tegelijkertijd van alle voordelen van kunststof. Benieuwd hoe dit er bij u thuis uit kan zien? Probeer dan zelf verschillende kleuren uit met onze kozijnsimulator.

Hoe herkent u kwalitatieve kunststof kozijnen en deuren?

1. Kwalitatieve dichtingen

Dankzij innovatieve dichtingen tussen kader en vleugel vormt uw kunststof kozijn of deur een perfecte buffer tegen geluid, wind en temperatuurverschillen. Uitstekende isolatie gegarandeerd!

2. Minimaal 5 kamers in het profiel

Wanneer u kiest voor een Belisol kunststof kozijn of deur, dan kunt u ervan uitgaan dat de kader- en vleugelprofielen uit minstens vijf kamers bestaan. Dit helpt condensatie en warmtegeleiding te voorkomen.

3. Het profiel is minstens 70 mm diep

Voor een optimale stevigheid en isolatie zijn kunststof profielen idealiter minimaal 70 mm dik. Bij Belisol kunt u kiezen uit zes kunststof profielen, elk extra stevig en isolerend. De Futura-profielen zijn zelfs voorzien van glasvezelversterking, lichter en beter isolerend dan staal, maar met dezelfde stabiliteit.

4. Het profiel heeft minimaal 3 sluitnokken en rondlopend beslag

Veiligheid staat voorop. Daarom zijn alle Belisol-profielen uitgerust met stalen sluitnokken en anti-kerntrekbeslag over het gehele kader. Dit maakt het forceren van uw kozijn of deur een stuk lastiger voor inbrekers.

5. Netjes gelaste en afgewerkte verstekken

De afwerking van de hoeken van kaders en vleugels van uw kozijnen en deuren gebeurt standaard bij Belisol kunststof. Alles wordt zorgvuldig afgewerkt.

6. Glaslatten die mooi aansluiten

Onze kunststof kozijnen en deuren worden met vakmanschap en oog voor detail op maat gemaakt en geplaatst.

Interesse in kunststof kozijnen of deuren?

Interesse in kunststof kozijnen of deuren?

Heeft u interesse in kunststof kozijnen of deuren voor uw woning? Neem contact op met uw Belisol-adviseur voor een vrijblijvende offerte of advies.

Vrijblijvende offerte

Welke kleur en stijl passen bij mijn gevel?

We hebben voor jou verschillende stijlen op een rijtje gezet, zodat je makkelijk kan vergelijken.

In de kijker

Dit maakt uw ramen en deuren brandveilig

De beste materialen voor gevelbekleding: van baksteen tot groengevel

Laat je inspireren door de mooiste realisaties van Belisol