Dit maakt uw kozijnen en deuren brandveilig


De brandveiligheid van uw woning verdient terecht veel aandacht. Sinds januari 2020 is het voor iedereen vereist om een rookmelder te installeren. Maar hoe staat het met de brandveiligheid van uw kozijnen en deuren? Ieder materiaal beschikt over specifieke kenmerken die uw thuis en uw dierbaren kunnen beschermen tegen mogelijke brand.

Kunststof kozijnen voor een brandveilige woning

Kunststof kozijnen en deuren zijn uiterst brandveilig. Technisch gesproken worden ze omschreven als 'moeilijk ontvlambaar en zelfdovend'. Indien kunststof kozijnen en deuren in aanraking komen met vuur, dragen ze zeker niet bij aan het versterken, verspreiden of aanwakkeren van het vuur. Met andere woorden, als kunststof kozijnen vlam vatten, heeft u genoeg tijd om iedereen in veiligheid te brengen en is het vuur ook snel te doven.

Aluminium kozijnen houden vuur op een afstand

Aluminium kozijnen en deuren stoten bij brand geen schadelijke stoffen of gassen uit. Dit robuuste en lichtgewicht materiaal is het minst gevoelig voor temperatuurschommelingen, in vergelijking met kunststof of hout. Aluminium begint pas te smelten bij temperaturen vanaf 660 °C.

Geen gevaar met houten kozijnen

De lage warmtegeleiding en de verkoolde eigenschappen van hout werken brandvertragend. Bovendien komt er bij brandende houten kozijnen of deuren nauwelijks schadelijke rookgassen vrij.

Image description

Professioneel advies nodig?

Bent u geïnteresseerd in meer informatie over de veiligheid van uw kozijnen en deuren? U bent van harte welkom om geheel vrijblijvend onze veiligheidsgids op te vragen bij een showroom bij u in de buurt.

Vind een showroom

Welke kleur en stijl passen bij mijn gevel?

We hebben voor jou verschillende stijlen op een rijtje gezet, zodat je makkelijk kan vergelijken.

In de kijker

Dit maakt uw ramen en deuren brandveilig

De beste materialen voor gevelbekleding: van baksteen tot groengevel

Laat je inspireren door de mooiste realisaties van Belisol