Restaurant De Slagmolen: een culinair juweeltje met een vernieuwde look

Restaurant De Slagmolen: een culinair juweeltje met een vernieuwde look

Restaurant de Slagmolen in Opglabbeek is een waar paradijs voor fijnproevers. Al meer dan twee decennia verwennen chefkok Bert Meewis en zijn echtgenote Karlijn Libbrecht hun gasten met culinaire hoogstandjes. Met twee Michelinsterren en een indrukwekkende Gault&Millau score van 18/20 is het geen wonder dat de Slagmolen bekendstaat als een topadres in de wijde omtrek.

Restaurant De Slagmolen: culinair genieten in een unieke setting

De Slagmolen biedt meer dan alleen exquise gerechten. Onlangs onderging de eeuwenoude graanschuur een grondige renovatie, waardoor er nu ook een prachtige ruimte is voor zakelijke presentaties en feestelijke gelegenheden. De contrasten zijn verbluffend: terwijl het restaurant huist in een geklasseerde molen uit 1859, ademt de gerenoveerde schuur een hypermoderne sfeer uit, het idee van architect Thomas Roets.

B_Ref_2015_Opglabbeek_Mee_048.jpgB_Ref_2015_Opglabbeek_Mee_061.jpgB_Ref_2015_Opglabbeek_Mee_063.jpg

Strakke tijdloze inkom met Holux-kozijnen en -deuren van Belisol

Voor de renovatie deed de Slagmolen een beroep op de expertise van Belisol. De inkompartij is een ware blikvanger geworden met een strak zwart kader en indrukwekkende 3 meter hoge kozijnen en deuren. Belisol leverde hiervoor aluminium Holux-kozijnen in mat zwart, voorzien van gordijngevelprofielen en stijlvolle siertrekkers.

Veiligheid en energie-efficiëntie stonden voorop bij de keuze van het glas. Overal werd gekozen voor veiligheidsglas met een uitstekende isolatiewaarde van 1,0 en een zwarte warm-edge afstandhouder. Dit sluit naadloos aan bij Belisol's missie om hoogwaardige, duurzame oplossingen te bieden die perfect passen bij de smaak en het budget van de klant.

Statige, klassieke poort met sierbeslag

De grote poort van de schuur, ook een Belisol-creatie, is een ware eyecatcher. Gemaakt van massief afrormosia hout met een antieke look en voorzien van sierlijk Dauby-beslag, vormt deze poort een prachtige entree tot de vernieuwde ruimte.

De nieuwe seminarie- en feestzaal biedt binnenin onder meer een videowall van 3 op 3 meter, een 8 meter lange bar en een hypermoderne keuken met naadloos inox en alle nieuwste kooktechnologieën.

De slagmolen is geklasseerd als dorpsgezicht en ligt in natuurgebied. Heerlijk om er op het verwarmde terras te tafelen met zicht op de prachtige tuin ontworpen door tuinarchitecte Dina Deferme.

B_Ref_2015_Opglabbeek_Mee_020.jpgB_Ref_2015_Opglabbeek_Mee_022.jpgB_Ref_2015_Opglabbeek_Mee_021.jpg

De Slagmolen, een gerenommeerd adres voor fijnproevers

  • 2 Michelinsterren
  • 18/20 Gault&Millau
  • 17 medewerkers
  • open keuken
  • restaurant: 45 couverts
  • feestzaal: tot 90 personen zittend, 150 personen walking

Meer info op www.slagmolen.be of 089 85 48 88.

B_Ref_2015_Opglabbeek_Mee_095.jpgB_Ref_2015_Opglabbeek_Mee_101.jpgB_Ref_2015_Opglabbeek_Mee_064.jpgB_Ref_2015_Opglabbeek_Mee_067.jpgB_Ref_2015_Opglabbeek_Mee_066.jpgB_Ref_2015_Opglabbeek_Mee_073.jpgB_Ref_2015_Opglabbeek_Mee_103.jpgB_Ref_2015_Opglabbeek_Mee_078.jpg

Bent u geïnspireerd door deze renovatie en denkt u eraan uw eigen woning of zaak onder handen te nemen? Neem dan contact op met een Belisol-adviseur. Met meer dan 45 jaar ervaring in de sector en een breed scala aan kozijnen en deuren in pvc, aluminium en hout, vindt u bij Belisol gegarandeerd de perfecte oplossing voor uw project.

Of u nu op zoek bent naar een exquise diner of inspiratie voor uw eigen renovatieproject, de Slagmolen en Belisol staan garant voor kwaliteit en vakmanschap op het hoogste niveau.

Plant u ook een renovatie voor uw woning of zaak?

Plant u ook een renovatie voor uw woning of zaak?

Onze Belisol-adviseurs staan u graag bij met professioneel advies voor kozijnen en deuren op maat van uw project, op locatie of in de showroom.

Maak een afspraak

Welke kleur en stijl passen bij mijn gevel?

We hebben voor jou verschillende stijlen op een rijtje gezet, zodat je makkelijk kan vergelijken.

In de kijker

Dit maakt uw ramen en deuren brandveilig

De beste materialen voor gevelbekleding: van baksteen tot groengevel

Laat je inspireren door de mooiste realisaties van Belisol