Kozijnen wassen in 5 stappen


Kozijnen wassen met de nodige zorg voor het glas en de profielen, dat is een slimme zet. Kozijnen die u goed onderhoudt, blijven immers langer in optimale staat. Volg daarom deze 5 stappen van Belisol om uw kozijnen te wassen. 

Hoe was je je kozijnen zonder strepen? | Belisol

1. Verwijder vuil

Voor u er water bij haalt, veegt u eerst vuil en stof weg met een borsteltje of een zeemvel.

2. Vul uw emmer water

Nu u het eerste vuil droog verwijderd heeft, is het tijd voor water. U hoeft de emmer niet tot aan de rand te vullen, met 2 à 3 liter water komt u ruimschoots toe.

Voor streepvrije kozijnen gebruikt u best regenwater. In leidingwater zit er namelijk veel kalk en dat is de grote boosdoener voor strepen op uw kozijnen. Regenwater is beter voor het milieu én voor uw kozijnen.

Met welk product kozijnen wassen? Om ook de profielen te laten stralen gebruikt u best onze Belisol-shampoo. Dit is een reinigingsmiddel voor regelmatig gebruik, geschikt voor pvc en aluminium. Is de lak van uw kozijnen echter verweerd of dof geworden? Gebruik dan de Belisol-conditioner. Deze conditioner is een voedend product dat beschermt tegen verwering en bovendien de kleurintensiteit van uw kozijnen terugbrengt.

Tip: De Belisol onderhoudsbox met shampoo en conditioner is verkrijgbaar in de showroom in uw buurt.



3. Let op de details

De staat van uw poetsmateriaal is van essentieel belang bij het onderhoud van uw kozijnen. Let er dus op dat er geen stukjes uit het rubber van uw kozijnwisser zijn, want dan zou bij het kozijnen wassen het metaal wel eens tegen het glas kunnen komen. Als u een microvezeldoek gebruikt, was die dan niet met wasverzachter.

4. Gebruik een spons en kozijnwisser 

Voor het beste resultaat gebruikt u een natte spons om uw kozijnen te lappen, zowel voor het glas als het kader. Nadien trekt u de kozijnen van boven naar beneden droog met een kozijnwisser. Tussendoor maakt u de kozijnwisser telkens schoon met een uitgespoeld zeemvel. Zandkorrels, bijvoorbeeld, kunnen anders kleine krasjes maken in het glas. Veeg de randen nog eens af met een droge microvezeldoek.

5. Bewonder het resultaat

Zet een paar stappen achteruit en bekijk uw werk met een kritisch oog. Zo ziet u nog eventuele strepen of vergeten stukjes, die kunt u wegwerken met een droge doek. Graag wat meer glans? Gebruik dan op het einde wat krantenpapier.

In minder dan 30 seconden heeft u een proper kozijn!

Image description

De Belisol shampoo en conditioner kopen voor uw kozijnen?

U kunt ze vinden in onze showrooms.

Vind een showroom

Welke kleur en stijl passen bij mijn gevel?

We hebben voor jou verschillende stijlen op een rijtje gezet, zodat je makkelijk kan vergelijken.

In de kijker

Dit maakt uw ramen en deuren brandveilig

De beste materialen voor gevelbekleding: van baksteen tot groengevel

Laat je inspireren door de mooiste realisaties van Belisol